Nova vest
Atletika

Sreda, 29.01.2020.

20:35

Odloženo SP u atletici zbog koronavirusa!

Svetsko dvoransko prvenstvo u kineskom Nanđingu odloženo je zbog straha od koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Odloženo SP u atletici zbog koronavirusa!
(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF)

Svetska atletska federacija (IAAF) takvu odluku donela samo mesec i po dana pre početka takmičenja, zakazanog za 13. mart.

Takmičenje je odloženo za 21. mart sledeće godine, objavio je IAAF.

IAAF je zatražio savet od Svetske zdravstvene organizacije i odbacio druge ponude za domaćinstvo šampionata. Nanđing je pre dve i po godine dobio poverenje u konkurenciji Beograda.

"Sa žaljenjem smo se dogovorili sa organizatorima da odložimo događaj za godinu dana. Znamo da Kina čini sve da obuzda novi koronavirus i podržavamo je u tim naporima, ali ključna stvar je da svim sportistima, članovima i partnerima obezbedimo jasne okolnosti", navodi se u saopštenju IAAF.

Namera nije bila da se promeni domaćin, jer IAAF insistira da se održi u Nanđingu sledeće godine, uz objašnjenje zbog obimnih priprema i planiranja.

Koronavirus zarazio je oko 6.000 ljudi, njih 130 je umrlo od posledica virusa, a epicentar se nalazi u Vuhanu, udaljenom oko 400 kilometara od Nanđinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve