Nova vest
Atletika

Subota, 12.10.2019.

12:35

Kenija na nogama zbog Kipčogea: "Pokazao sam da granice ne postoje" VIDEO

Kenijski atletičar Elijud Kipčoge očekuje da posle njega i drugi sportisti istrče maraton za manje od dva sata.

Izvor: LN

Autor: LN

Kenija na nogama zbog Kipčogea:
AP Photo

Kipčoge je u subotu u Beču postao prvi čovek koji je istrčao maraton, to jest 42,2 kilometra, za manje od dva sata, pošto je štopericu zaustavio na 1:59:40.

Kenijac je posle velikog uspeha istakao da "granice ne postoje".

"Drago mi je da sam ja prvi koji je trčao ispod dva sata. Pokazao sam da granice ne postoje. Kada sam ja probio barijeru, očekujem da to urade i drugi ljudi", kazao je Kipčoge.

Tridesetčetvorogodišnjaku neće biti priznat rekord od strane IAAF-a jer je, pored ostalog, imao pomoć velikog broja "pejsmejkera".

"Ovo pokazuje pozitivnu stranu sporta. Želim da bude zanimljiv. Kada trčimo zajedno, možemo da učinimo ovaj svet lepšim. Među ljudima koji su trčali sa mnom su i najbolji sportisti sveta. Želim da im zahvalim što su bili uz mene, zajedno smo ispisali istoriju", istakao je Kipčoge.

Uspeh Kipčogea izuzetno je propraćen u Keniji, gde su se ljudi okupljali u velikim brojevima kako bi ispratili trku svog najboljeg atletičara i (nezvanično) obaranje svetskog rekorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve