Nova vest
Atletika

Četvrtak, 03.10.2019.

21:42

Polovičan uspeh Srba u bacanju kugle na SP u Dohi

Reprezentativac Srbije Armin Sinančević plasirao se u finale bacanja kugle na Svetskom prvenstvu u Dohi, dok njegov kolega Asmir Kolašinac to nije uspeo.

Izvor: LN

Autor: LN

Polovičan uspeh Srba u bacanju kugle na SP u Dohi
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Sinančević, dvadesettrogodišnji takmičar Poleta iz Prijepolja, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, ostvario je daljinu od 21,51 metara.

"Znao sam da mogu ovoliko da bacim i da vredim mnogo vise nego sto sam imao priliku da pokažem. U finalu ću gađati na 22 metra i nadam se borbi za medalju", rekao je Sinančević.

On je za 61 centimetar nadmašio finalnu normu finale, a lični rekord popravio je za čak 77 centimetara.

Kolašinac je bio 14. u B grupi hicem od 19,86 metara, a za finale je bilo potrebno baciti normu od 20,90 metara.

"Jednostavno ne funkcionišem na klizavim krugovima i taj problem imam od početka moje karijere. Dobro sam se osećao, ali nisam uspeo da se snađem", rekao je Kolašinac.

Prethodno je član selekcije Srbije Armin Sinančević, koji je nastupio u A kvalifikacionoj grupi, daljinom od 21,51 metara izborio finale.

Finale u bacanju kugle na programu je u subotu od 19.05.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

3 h

U fokusu

Vidi sve