Nova vest
Atletika

Nedelja, 18.08.2019.

18:40

"Važno je da su serije bila dobre, zbog bojazni od povrede"

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, posle izborene norme za Olimpijske igre u Tokiju, rekla je sa je srećna i zadovoljna zbog svog nastupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Skok iz treće serije od 6,85 metara bio je dovoljan da se izbori viza za Tokio, a Španović je prva srpska atletičarka koja je ispunila olimpijsku normu.

Biće to njeno četvrto učešće na OI.

"Zadovoljna sam kvalitetom samog takmičenja, kako svog ličnog nastupa tako i ostalih takmičarki. Srećna sam što sam obezbedila mesto u finalu, iako sam propustila dosta u ovoj sezoni. Važno je da su sve serije bile dobre, zbog bojazni od prestupa i mogućnosti obnavljanja povrede nisam bila opuštena, ali ipak sam uspela da ostvarim dobar rezultat. Ovih dana ćemo znati gde ću nastupati dalje", rekla je Španović.

Rezultatom iz Birmingema Španovićeva je obezbedila učešće i na završnom mitingu Dijamantske lige, koji se 6. septembra održava u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

16 h

U fokusu

Vidi sve