Ivana Španović dobija konkurenciju – Milica Gardašević osvojila evropsku bronzu

Srpska atletičarka Milica Gardašević osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

Izvor: B92
Podeli
Foto: ASS
Foto: ASS

Ona je u finalu skočila 6,43m i zauzela treće mesto.

Zlatnu medalju osvojila Hilari Kpača iz Francuske rezultatom 6,73m, dok je druga bila takmičarka iz Mađarske, Beata Petra Farkaš rezultatom 6,55m.

Milica je u prve dve serije napravila prestup, dok je treći skok morao da bude siguran kako bi dobila još tri pokušaja. Ona je u trećoj seriji skočila 6,21m, u četvrtoj 6,39m, u petoj je ostvarila najdalji skok od 6,43m.

"Nadala sam se ličnom rekordu, ali s obzirom da sam imala malih problema sa bolom u zglobu, zadovoljna sam plasmanom. Još jedna bronzana medalja za našu zemlju na ovom takmičenju. Hvala svima na podršci"
, rekla je Gradaščevićeva.

Sara Lukić takođe je učestvovala u finalu EP U23 i zauzela deseto mesto rezultatom 6.04m.

"S obzirom na to da mi je ovo prvo veliko finale, zadovoljna sam desetim mestom. Nisam zadovoljna rezultatom, očekivala sam bolje skokove. Za dve godine očekuje me još jedan šampionat za mladje seniore/ke gde ću probati da se umešam u borbu za visok plasman"
, rekla je Lukićeva.

Jasmin Halili skočio je novi lični rekord u skoku u vis – 2.20m I zauzeo peto mesto na Prvenstvu Evrope za mladje seniore/ke.

"Na ovo takmičenje došao sam sa velikim ambicijama. Cilj mi je bio da udjem u finale, a sve iznad toga je za mene i mog trenera velika nagrada. U finalu sam skakao taktički, što se ispostavilo kao dobro. Zahvalio bi se svima na velikoj podršci, nakon što se vratim iz Švedske očekuje me Finale Kup-a u Novom Pazaru koje je već sledećeg vikenda (20/21.08.)"
, rekao je Halili.