Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 25.03.2019.

11:53

Mali oborio lični rekord na 26. Novosadskom polumaratonu

Siniša Mali, ministar finansija u vladi Srbije, u nedelju je istrčao polumaraton u Novom Sadu, uz oboren lični rekord.

Izvor: B92

Autor:B92

Mali oborio lični rekord na 26. Novosadskom polumaratonu
Foto: mali_sinisa/Instagram

Na ovogodišnjem polumaratonu učestvovalo je više od 1.200 takmičara, a pored domaćih profesionalnih atletičara i rekreativaca, novosadskim ulicama trčali su i maratonci iz 22 zemlje sveta.

Takođe, učešće su uzeli i brojni pripadnici MUP i Vojske Srbije, dok je najstariji učesnik i ove godine bio 91-godišnji Silvester Kovač.

Mali je na zvaničnom Instagram profilu "okačio" sliku uz natpis: "Prvi put u Novom Sadu na polumaratonu – odlična trka i oboren lični rekord".

Pobednik 26. Novosadskog polumaratona je Miroslav Marković, koji je stazu dugačku 21 kilometar pretrčao za sat vremena i 17 minuta i 50 sekundi.

Među damama najbolja je bila Teodora Simović, koja je imala gotovo isto vreme kao Marković, s tim što je dve sekunde bila sporija.

Pored glavne polumartonske trke, trkači su učestvovali u štafetnom polumaratonu, rekrativnom trčanju na 10,548 kilometara, dok su se mlađi oprobali u trčanju-šetnji srednjoškolaca i starijih osnovaca, ali i Poletarac trčanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve