Nova vest
Atletika

Sreda, 06.03.2019.

08:53

"Istorijski uspeh za Atletski savez Srbije"

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da su medalje Ivane Španović i Strahinje Jovančevića istorijski uspeh za savez.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Starsport

"Ivana je osvojila istorijsku zlatnu medalju, a Strahinja je ostvario veliki uspeh preskočivši tih osam metara uz nacionalni rekord. Ovo je istorijski uspeh za Atletski savez Srbije. Čestitam im, zahvalio bio se njihovim trenerima, koji su podjednako junaci kao i atletičari", rekao je Jevrosimović na proslavi.

Mladi skakač u dalj Jovančević, koji je osvojio bronzanu medalju istakao je da njegov uspeh opisuju strpljenje i vera.

"Dve reči koje opisuju ovaj uspeh su strpljenje i vera. Verovao sam od trenutka kada sam ušao u atletske profesionalne vode, verovao sam da mogu da skačem preko osam metara. Bio sam strpljiv, iako sam imao mnoge povrede, nesrećne okolnosti koje su me sputavale da se pojavim u finalu bilo kog većeg prvenstva. Sad mi se sreća osmehnula i danas sam shvatio da sam prvi put preskočio osam metara na najvecem takmicenju u finalu. Još uvek nisam svestan, ali znam da je to velika stvar. Uz sve to drzavni rekord. Tresem se kada pričam o tome", izjavio je Jovančević i zahvalio svima na podrsci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve