Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 05.11.2018.

14:21

Bibić šampion Balkana u krosu

Srpski atletičar Elzan Bibić osvojio je zlatnu medalju u trci juniora na šest kilometara na Balkanskom kros prvenstvu u rumunskom Botošaniju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Bibić šampion Balkana u krosu
Photo by Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

Devetnaestogodišnji Novopazarac istrčao je tu deonicu za 16 minuta i 40,15 sekundi, dok su drugoplasirani Rumun Adrijan Garčea i Andrej Krakovecki iz Ukrajine na trećoj poziciji imali zaostatak od 47,2, odnosno 55,1 sekundi.

Sa kolegama iz juniorske selekcije Srbije Milošem Maleševićem i Mirkom Maunom, koji su zauzeli peto i 11. mesto, Bibić je došao do ekipnog srebra, iza Ukrajine (Krakovecki, Maksim Pantelejev i Ilija Sosnicki), a ispred Rumunije (Garčea, Peter Herman i Katalin Tekučeanu).

Od ostalih Novopazaraca u državnom timu Srbije, Amra Terzić zauzela je peto mesto kod juniorki na četiri kilometra, dok je u konkurenciji mlađih seniora u trci na osam kilometara Haris Ajdarević zauzeo 12. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

9 h

U fokusu

Vidi sve