Nova vest
Atletika

Petak, 28.09.2018.

20:58

Olivera Jevtić na Beogradskom polumaratonu

Atletičarka Olivera Jevtić učestvovaće na drugom Beogradskom polumaratonu, koji se održava u nedelju, 30. septembra.

Izvor: LN

Autor: LN

Olivera Jevtić na Beogradskom polumaratonu
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Jevtićeva će na drugom Beogradskom polumaratonu učestvovati u trci na deset kilometara (Beogradskih 10).

"Olivera Jevtić je jedna od najboljih sportistkinja u istoriji Srbije i osim vrhunskih sportskih rezultata pokazala je i nesebičnu ljudsku dimenzuju donirajući značajna sredstva za izgradnju Hrama Svetog Save u Beogradu, Zdravstveni centar Užice, odnosno Užičku bolnicu u kojoj je rođena, kao i pomoć postradalima od poplava u Užicu, čime njeno učešće u 'Trci dobrote' daje dodatnu dimenziju", saopštio je danas direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Pored Olivere Jevtić, navodi se u saopštenju, poseban značaj drugom Beogradskom polumaratonu daće učešće Darka Živanovića, olimpijca Srbije iz Londona.

Uz ljubitelje trčanja i rekreacije, učestvovaće i neki od najboljih trkača u Srbiji na srednjim i dugim prugama, među njima reprezentativci, kao i neki od najboljih domaćih dugoprugaša i maratonaca ; poslednjih godina.

Dejan Nikolić je rekao da će Beogradski maraton učiniti sve da afirmiše iskusne srpske dugoprugaše, kao i mlade i talentovane domaće trkače i stvori im priliku da ostvare dobre rezultate.

Drugi Beogradski polumaraton, pod parolom "Trka dobrote", biće održan u nedelju od 10. Znak za početak trke daće gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve