Nova vest
Atletika

Nedelja, 23.09.2018.

18:36

Biljana Bursać oborila državni rekord u ultramaratonu

Atletičarka Crvene zvezde Biljana Bursać oborila je državni rekord u ultramaratonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Biljana Bursać oborila državni rekord u ultramaratonu
Photo by David McNew/Getty Images

Bursać je pretrčala 70,4 kilometara. Drugo mesto zauzela je atletičarka kluba Apatin Snežana Milošević sa 57,1 kilometrom, a treće Sladjana Dečermić iz kluba Maratonci Pančevo sa 53,16 kilometara.

U muškoj konkurenciji prvo mesto je osvojio Ivan Miškeljin iz AK 21. maj sa 74,73 kilometara, drugi je bio Srđan Mate (BAK) sa 72,31 kilometara, a treći Mihal Šulja (AK Dinamo Pančevo) sa pretrčanih 69,17 kilometara.

Na 22. Beogradskom ultramaratonu, koji je održan ovog vikenda na Kalemegdanu u parku Donjeg grada, učestvovalo je 85 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije, Mađarske i Bugarske, od kojih 18 ultramaratonaca u Trci samoprevazilaženja na 24 sata, 32 učesnika u Trci samoprevazilaženja na 12 sati, 31 učesnik u Trci samoprevazilaženja na šest sati i četiri trkača u štafeti na 12 sati.

U sklopu Beogradskog ultramaratona održano je i prvenstvo Srbije u ultramaratonu na šest sati u organizaciji Atletskog saveza Srbije.

Na Trci samoprevazilaženja na šest sati u kategoriji seniorki preko 50 godina prvo mesto je osvojila Zdravka Knežević, koja je pretrčala 49 kilometara. U konkurenciji seniora preko 50 godina prvo mesto osvojio je Siniša Božin (ARK Eko Maraton) sa 64,93 kilometara.

U posebnoj kategoriji preko 80 godina prvo mesto osvojio je Vlada Radinović (ŠČMT) sa 24 kilometara.

U Trci samoprevazilaženja na 12 sati prvo mesto u apsolutnoj kategoriji osvojio je Saša Gacik AK Radnički Niš sa 106,09 kilometra, kome je ovo bio i 100 maraton u trkačkoj karijeri. Monika Lajko iz Mađarske osvojila je prvo mesto sa 102,27 kilometara.

U najdužoj trci samoprevazilaženja, na 24 sata, prvo mesto u apsolutnoj kategoriji osvojio je Andrej Tepina iz Slovenije sa 197 kilometara, dok je u ženskoj konkurenciji učestvovala samo Valentina Nejković (AK Radnički Niš) i pretrčala je 155 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve