Nova vest
Atletika

Petak, 21.09.2018.

21:11

Radojičić: Polumaraton nova sjajna promocija Beograda

Beogradski polumarton nova je prilika za promociju Grada i države izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Izvor: PT

Autor: PT

Radojičić: Polumaraton nova sjajna promocija Beograda
FOTO TANJUG/ BEOGRADSKI MARATON/ nr

Beogradski polumarton, drugi po redu, kao i prošle godine čine dve trke - od 10 i 21 kilometar, pod parolom "Trka dobrote" i organizatori očekuju blizu 4.000 učesnika.

"Radujem se sjajnom povodu, značajnom dogadjaju. Beograd je grad dobročinstva, ovo je novi način da ga promovišemo. Beogradski maraton i polumaraton postali su brend u svetu, uz poruku da je važan zdrav život i svakodnevna fizička aktivnost", rekao je Radojičić na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Kao lekar, dao je savet da je neophodna aktivnost od pola sata dnevno, a želja je i da se istraživačkoj stanici "Petnica" pomogne u radu.

"Pozivam sve Beogradjane i istitucije da učestvuju, ali i donacijom daju doprinos akciji".

Direktor Beogradsko maratona Dejan Nikolić zahvalio se Gradu na podršci da se organizuju trke.

"Rekorder na 400 metara sa preponama Kevin Jang je bio na maratonu i rekao je takve pozitivne vibracije i atmosferu nije video. Pripreme su pri kraju i sve će biti spremno", poručio je Nikolić i otkrio da je trenutno prijavljeno 2.900 trkača.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma Veran Matić naglašio je značaj Beogradskog polumaratona.

"Prošle godine sam trčao polumaraton, bilo mi je zadovoljstvo, to je vrhunski doživljaj i suočavanje sa sopstvenim mogućnostima. Više smo rodjeni za trčanje, nego za hodanje", dodao je Matić, uz napomenu da je Vlada Srbije prepoznala koliko je vazna filantropija za velike projekte.

Direktor Istraživačke stanice "Petnica" Vigor Majić priznao je da je bio prijatno iznenadjen da ta organizacija bude deo Beogradskog polumaratona.

"To je za nas cast i izazov. Živimo od donacija i sponzorstva, a ovo je korak napred. Cilj nam je da podignemo kvalitet rada kroz kupovinu jednog uredjaja, optimista smo da će biti uspešan dogadjaj", zaključio je Majić.

Za razliku od premijernog Beogradskog polumaratona, koji je održan prošlog decembra po hladnom vremenu i uz neprekidno provejavanje snega, sada se očekuje lepo vreme.

Drugi Beogradski polumaraton održava se 30. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve