Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 06.08.2018.

15:46

Vojnim atletičarima oprema od Mozzarta

Vojni sportisti više ne moraju da brinu da li će moći da učestvuju na takmičenjima, ni u kkavoj će opremi da nastupaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Vojnim atletičarima oprema od Mozzarta
Foto: Ministarstvo odbrane

Na osnovu ugovora koji je kompanija Mozzart nedavno potpisala sa Ministarstvom odbrane, a kojim je postala generalni pokrovitelj svih sportskih aktivnosti u našem sistemu odbrane, direktor Sektora korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović uručio je sportsku opremu atletskoj ekipi delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove - CISM.

Uručenje je održano na Kopaoniku u okviru svečanosti povodom jubileja 15 godina članstva Republike Srbije u CISM i otvaranja međunarodnog takmičenja - „8. CISM čelendž kupa u planinskom trčanju“.

Još prilikom potpisivanja Ugovora, ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da, zahvaljujući ovoj saradnji, više neće biti niti jednog prvenstva, u zemlji i u inostranstvu, koje će vojni sportisti preskočiti jer nisu imali dovoljno sredstava, dok je državni seretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, na otvaranju takmičenja na Kopaoniku, istakao da sportisti Vojske Srbije već 15 godina ponosno nose zastavu Republike Srbije jačajući odbrambene kapacitete naše države, promovišući Vojsku Srbije i Republiku Srbiju na najbolji način i zahvalio sponzorima koji su doprineli da tako bude. Tom prilikom on je najavio i formiranje sportske jedinice čime će biti omogućeno da se vojnim sportistima priključe vrhunski sportisti kojima će biti obezbeđeni neophodni uslovi za trening.

Kako je na svečanosti kojoj su prisustvovali visoki predstavnici CISM iz Brisela istaknuto, u narednom periodu Ministarstvu odbrane predstoje novi izazovi na takmičenjima širom sveta, među kojima je najznačajnije učešće na vojnim igrama u Kini naredne godine, kao i organizacija brojnih sportskih događaja u Srbiji, zbog čega donacija kompanije Mozzart dobija još više na značaju.

- U našoj kompaniji društvena odgovornost je jedan od prioriteta i samo tokom prošle godine donacijama ali i na razne druge načine je pomognuto više od 100 neprofitnih sportskih organizacija i pojedinaca. Saradnju sa Ministarstvom odbrane, koju smo započeli prošle godine, sada smo proširili na čitav vojni sport i nadam se da će oprema, rekviziti kao i drugi vidovi podrške sportskim aktivnostima koje ćemo pružiti, doprineti da uspesi naših vojnih sportisa budu još veći, istakao je direktor Sektora korporativnih komunikacija Mozzarta Borjan Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve