Nova vest
Atletika

Petak, 03.08.2018.

21:15

"Očekujem dosta atletičara u finalu, Ivana će obradovati naciju"

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je da očekuje bar jednu medalju na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Michael Steele/Getty Images for IAAF

On veruje da je tom uspehu najbliža Ivana Španović, koja učestvuje u disciplini skoka u dalj

"Naša reprezentacija je šarenolika, imamo i debitanata. Iako smo na svakom od tri poslednja šampionata Evrope osvojili po dve medalje, nismo atletska velesila da bih nešto obećavao. Verujem, ipak, da će Ivana Španović, koja brani titulu iz Amsterdama, zlatom obradovati celu naciju i nas koji radimo za atletiku", rekao je Branković.

On je ocenio da je Španovićeva najdominantnija atletičarka na svetu u poslednjih nekoliko godina.

"Neće joj biti lako, tu su dve Nemice i dve Britanke. Njih pet su na nivou od sedam metara, pa će medalja u Berlinu biti izuzetno skupa. U poslednje tri ili četiri godine, niko nije napravio ono što su Ivana i njen trener (Goran Obradović učinili)", istakao je direktor ASS-a.

Branković je danas posetio srednjeprugašicu Amelu Terzić i njenog trenera Rifata Zilkića, koji na Kopaoniku privode pripreme za Evropsko prvenstvo u Berlinu.

Srbija će na takmičenju u Nemačkoj, koje je na programu od 7. do 12. avgusta, imati ukupno 12 predstavnika.

"Očekujem dosta finala. Ako naši atletičari budu na nivou svojih najboljih rezultata, verujem da neka od tih finala mogu da se pretvore u iznenadjujuće medalje", naveo je Branković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

17 h

U fokusu

Vidi sve