Nova vest
Atletika

Nedelja, 29.07.2018.

20:04

Bekrić obezbedio normu za Berlin

Srpski atletičar Emir Bekrić obezbedio je normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u Berlinu u disciplini 400 metara prepone.

Izvor: LN

Autor: LN

Bekrić obezbedio normu za Berlin
Foto: Starsport

Bekrić je na otvorenom prvenstvu Hrvatske, koje je održano ovog vikenda, trčao 400 metara s preponama van konkurencije i trku je završio za 50,63 sekunde.

Norma u toj disciplini iznosila je 50,70 sekundi.

"Trčao sam sam protiv štoperice, falio mi je neko s kim bi se trkao. Jako sam srećan i zadovoljan. Pobedio sam samog sebe. Sledeća stanica je Evropsko prvenstvo. Trčaću za sebe i za Srbiju", rekao je Bekrić, prenosi Atletski savez Srbije

Pored Bekrića, norme za Berlin imaju i Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplja), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50 kilometara hodanje), Amela Terzić (1.500 metara), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400 metara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve