Nova vest
Atletika

Četvrtak, 19.07.2018.

13:47

Beograd dobija trke na 5 i 10 km – zaštitno lice Ivana Španović

Beograd će, u organizaciji Atletskog saveza Srbije, 4. novembra biti domaćin trka na pet i deset kilometara na ravnoj trasi na Novom Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Beograd dobija trke na 5 i 10 km – zaštitno lice Ivana Španović

Organizacija premijernog "Serbia Marathon Series" predstavlja novu promociju Beograda u nizu velikih sportskih događaja u glavnom gradu Srbije, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Grad Beograd podržava sve manifestacije, mi se trudimo da bar jednom godišnje organizujemo veliki događaj. To je dobro za imidž Grada. Imali smo Evropsko prvenstvo u vaterpolu, futsalu, atletici, Fajnal-for košarkaške Evrolige i sve to promoviše na najbolji način Beograd. Zato će Beograd podržati taj skup", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Štark areni.

On je istakao da je srpska atletika beleži veliki uspon i da se osvajaju medalje na velikim takmičenjima.

"Grad Beograd će podržati taj skup na kojem će biti Ivana Španović. Nećemo imati budžet, ali ćemo da uradimo stazu, zatvorimo taj deo grada. Sada želimo da animiramo sponzore zajedno sa Atletskim savezom", rekao je Vesić, podsetivši da Grad ima ugovor sa Beogradski maratonom i da će nastaviti da ga podržava.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković dodao je da je Grad Beograd uvek bio uz ASS.

"Trčanje je najjednostavniji način da brinete o svom životu. Ali na nama je da vam pomognemo da uradite na kvalitetnim stazama. Verujem da ćemo iz godine u godine biti sve bolji. Važno je i ono što najmlađi žele da se bave sportom. Potrudićemo se da napravimo veliki spektakl, svako ko istriči da se oseća kao olimpijski šampion", rekao je Branković.

Najbolja srska atletičarska Ivana Španović biće promoter velikog atletskog događa.

"Apsolutno podržavam svaki vid koji se bavi pomocijom atletike. Mislim da će ovo biti dobro, pokušavamo da približimo deci da nauče da stvaraju zdrave navike i da vode računa. Ponosna sam što sam odabrana za promotera događaja i biću tu svakako da pruzim podršku", navela je Španović.

Član organizacionog odbora "Serbia Marathon Series" Darko Savić najavio je učešće od oko 7.000 trkača. Glavni menadžer maratona Vladimir Selec poručio je da je staza napravljena na najmoderniji način.

"Ime maratona je Srbija maraton serija da bi ljudi znali šta ih čeka i naredne godine", rekao je Savić i dodao da su prijave otvorene.
Planirane su i trke 30. marta i 3. novembra naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve