Nova vest
Atletika

Subota, 09.06.2018.

20:00

Ćuprija dobija atletsku dvoranu

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da bi 20. jula trebalo da se položi kamen temeljac za izgradnju atletskog centra u ovom gradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ćuprija dobija atletsku dvoranu
Getty images

Tog dana dan je pre 50 godina Vera Nikolić oborila svetski rekord na 800 metara u Londonu.

"Atletski centar sadržaće atletski stadion i atletsku dvoranu. Dogovorili smo se na sastanku s kabinetima premijerke i predsednika Srbije na koji način ćemo zatvoriti finansijsku konstrukciju projekta koji je od nacionalnog značaja", rekao je Erić.

Prošle godine u Ćupriji je potpisan ugovor o prenosu svojine nad atletskom i pomoćnom stazom sa Evropskog prvenstva čija je vrednost 200 miliona dinara.

Erić je tada rekao da će izgradnja dvorane koštati oko 300 miliona dinara, tako da ceo projekat vredi oko 500 miliona dinara.

Planirano je da atletski kompleks u Ćupriji, pored zatvorene atletske dvorane i stadiona, sadrži i dodatne sportske terene za rukomet, odbojku, košarku i tenis, kao i dodatne smeštajne kapacitete, a biće lociran na prostoru sadašnjeg stadiona Morava.

"Očekuje nas mnogo posla ali nakon završetka, atletska dvorana će biti i sportski i turistički potencijal Ćuprije. Kroz sportski turizam moći ćemo da razvijamo naš grad", kazao je Erić.

Ćuprija, poznata kao grad atletike, iznedrila je značajne atletičare, medju kojima su Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, Ljiljana Šušnjar, Dejan Pajkić i Ivan Cvetanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve