Nova vest
Atletika

Utorak, 29.05.2018.

22:46

Amela juri evropsku normu u Anduharu

Amela Terzić rekla je da će na predstojećem mitingu u španskom Anduharu pokušati da u trci na 1.500 metara ispuni normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Amela juri evropsku normu u Anduharu
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Norma iznosi četiri minuta i 12 sekundi.

"Odgovara mi klima i toplo vreme u Španiji, mogu lepo da trčim i uvek pravim dobre rezultate. Sada je cilj norma za Berlin, iako me je tokom pripremnog ciklusa mučila povreda. Sanirala sam je, ali uvek postoji bojazan. Nadam se da ću, ipak, istrčati bez problema", rekla je Amela Terzić.

Ona je pre 12 meseci pobedila u Anduharu na 1.500 metara, a sa 4:04,77 minuta ima najbolji rezultat od 16 atletičarki prijavljenih za trku koja će se održarti u petak, 1. juna u 20.50.

"Imaćemo odličnog 'pejsmejkera', atletičarku koja diktira pravi ritam. Posle Anduhara trčaću 3.000 metara u finskom Turkuu, pa sledi povratak u Španiju i 1.500 metara na mitingu u Uelvi. Takođe, debitovaću i na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni, ali najvažnija je norma za Evropsko prvenstvo u Berlinu", navela je Terzić.

Najveće rivalke 25-godišnoj Novopazarki u Anduharu trebalo bi da budu rumunska srednjeprugašica Klaudija Bobočea i Etiopljanka Bejenu Degefa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve