Nova vest
Atletika

Četvrtak, 24.05.2018.

14:21

Beogradski maraton bez IAAF licence i za 2019.

Beogradski maraton definitivno je izbrisan sa liste Svetske atletske federacije (IAAF) i ni sledeće godine neće biti u zvaničnom kalendaru.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Beogradski maraton bez IAAF licence i za 2019.
Foto: StarSport

Na zvaničnom sajtu IAAF saopšteno je da će se sledeće godine u aprilu, terminu u kojem se održava Beogradski maraton, trke biti u Istanbulu, Parizu, Roterdamu, japanskom Naganu, poljskom Lodju, Bostonu, Kijevu, Beču, London, japanskom Gifu, kineskom Jangžuu i Varšavi.

Na taj način je Beogradski maraton, sa velikom tradicijom dugom četiri decenije, kao i ove godine nije dobio licencu zbog finansijskih dugova.

Na ovogodišnjem maratonu u Beogradu izostali su poznati strani atletičari, odnosno napravljeni su istorijsko slabi rezultati pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

16 h

U fokusu

Vidi sve