Nova vest
Atletika

Petak, 16.03.2018.

18:50

Treći kruševački polumaraton u nedelju

Treći kruševački polumaraton i trka na 10 kilometara održaće se u nedelju i okupiće oko 650 učesnika.

Izvor: B92

Autor:B92

Treći kruševački polumaraton u nedelju
Photo by Jason O'Brien/Getty Images

"Do sada se za polumaraton prijavilo više od 450 takmičara, za trku na 10 kilometara više od 150 učesnika", rekao je predsednik Atletsko-rekreativnog kluba Maratonac Seniša Gašić.

Biće održano i državno prvenstvu u polumaratonu na kom će nastupiti 65 atletičara iz 10 klubova, što će, po rečima Gašića, dati dodatni kvalitet manifestaciji.

Gašić je podsetio je da se za trku zadovoljstva od pet kilometara takmičari ne prijavljuju unapred i naveo da će se ove godine prvi put održati trka Dečiji osmeh u kojoj će njih stotinak iz Predškolske ustanove "Nata Veljković" trčati 100 metara u glavnoj gradskoj ulici.

ARK Maratonac uz podršku Grada i javnih preduzeća, ustanova i brojnih volontera organizuje polumaraton, koji je prvi put u Kruševcu održan pre dve godine.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović kazala je da je Kruševac grad koji ima kompletnu infrastrukturu za sve oblike rekreacije.

Ona je istakla da će učestvovati, uz reči da je prošle godine trčala pet polumaratona te da se za svoj prvi pripremala godinu dana.

Organizatori su saopštili da će duž trase polumaratona biti punktovi sa osveženjem, muzikom i pozvali su sve građane da učestvuju u manifestaciji koja promoviše trčanje i zdrav način života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve