Nova vest
Atletika

Utorak, 06.03.2018.

13:13

Ivana: Neka novi niz bude niz zlatnih medalja

Ivana Španović, novi prvak sveta u skoku u dalj, rekla je na svečanom dočeku da uvek treba verovati u sebe, kao i da se nada da je ovo samo početak zlatnog niza

Izvor:

Autor:

Ivana: Neka novi niz bude niz zlatnih medalja
B92/Petar Tadiæ

"Hvala vam što ste medalju učinili još sjajnijom. Trudila sam se uvek da iskreno podelim očekivanja i emocije... Nadam se da ste zaključili da je suština da nikada ne treba da prestanete da verujete u sebe. Samokritika nas je dovela do toga da danas imamo zlatnu medalju. Otvaramo novi niz i neka to bude niz zlatnih medalja. Mislim da je došla u pravo vreme. Ova medalja ima poseban značaj i posebnu težinu. Hvala vam na pažnji, nadam se da će ova medalja da inspirise najmlađe", rekla je Ivana.

Osvajačica olimpijske bronze iz Rio de Žaneira trijumfovala je na Svetskom prvenstvu u Birminegemu u dvorani prošle nedelje, i stigla do svog prvog najsnajnijeg svetskog odličja.

"Ovog puta su uslovi u kojima smo se takmičili presudili da se skačem više... Duge pauze između skokova, bilo je hladno... Kako godine prolaze nemam osećaj moranja. Na svetskoj sceni sam jako dugo i preovladala je želja da budem najbolja na svetu i sve sam bliže tome. Pre takmičenja sam razmišljala kako napasti Britni Ris, kako da budem bolja... Ali sam se osvrnula na takmičenja gde sam je.pobeđivala (Dijamantska liga)... Mislim da sam za nijansu gladnija uspeha od nje i sa konkurencijom nikada nisam imala problema", zaključila je Španovićeva.

Španović je dobila ovacije "Ivana, Ivana" od nekoliko stotina navijača u atletskoj dvorani na Banjici, a sa tribina su navijači pevali i srpsku himnu "Bože pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

12 h

U fokusu

Vidi sve