Nova vest
Atletika

Nedelja, 04.03.2018.

21:30

"Ovo zlato nisu mogli da nam uzmu"

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović poručio je da zlato Ivane Španović svojevrsna kompenzacija za peh sa Svetskog prvenstva u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Španović je napravila najveći uspeh u istoriji srpske atletike zlatom u Engleskoj, istoj zemlji gde je zbog zihernadli i otcepljenog broja letos ostala bez zlata.

"Pobeda, ovo zlato nisu mogli da nam uzmu. Istorijski uspeh za srpsku kraljicu sportova, Španović je prvak sveta", napisao je Jevrosimović na Tviteru.

On je dodao i da "oprašta organizatoru mrcvarenje po aerodromima i železničkim stanicama, samo da bude svaki put isti rezultat na kraju", aludirajući na loše vreme i to što je Španović morala vozom da ide od Mančestera do Birmingema.

Jevrosimović je postavio i sliku sa ceremonije dodele medalja, na kome je srpska zastava iznad američke i nemačke, srebrne Britni Ris i bronzane Sostin Mogenare.

Tokom intoniranja himne "Bože pravde" Ivana Španović nije mogla da sakrije suze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

14 h

U fokusu

Vidi sve