Nova vest
Atletika

Nedelja, 04.03.2018.

16:25

Konačno krunisana – Ivana Španović prvak sveta!

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Izvor: PT

Autor: PT

Konačno krunisana – Ivana Španović prvak sveta!
Photo by Michael Steele/Getty Images for IAAF

Najbolja srpska atletičarka do prvog zlata na šampionatu sveta došla je skokom 6,96 u četvrtoj seriji.

Ona je tokom karijere bila prvakinja Evrope i na otvorenom i u dvorani (tri puta), ali do sada nije imala zlato sa planetarnih smotri.

Sada ukupno ima deset medalja (bronza za OI, dve bronze sa SP, srebro, bronza i zlato sa SP u dvorani).

Drugo mesto zauzela je olimpijska vicešampionka Britni Ris koja je skočila 6,89, dok je treće mesto pripala Sostene Moguenari Tarum (6,85).

Srpska atletičarka od početka je krenula u jakom ritmu, te je tako u prvoj seriji došla do rezultata 6,89 metara i prvog mesta.

Ivana je vrh držala sve do četvrte serije kada je Britni Ris skočila na istinu razdaljinu.

Pošto je njen drugi skok bio duži, našoj atletičarki je u četvrtoj seriji bili potrebno da dođe do 6,78 metara. Španovićeva je oduševila i skočila 6,96 metara, što ju je vinulo na prvo mesto.

Ispostaviće se da će to biti i poslednji skok Ivane Španović, pošto glavne konkurentkinje nisu uspele ni da budu blizu njenog dostignuća.

17.51 Moguenara Tarum takođe je podbacila u šestoj seriji, što znači da naša atletičarka neće morati da skače u njoj!!! Ivana je šampionka sveta!

17.50 Britni Ris očajno je skočila u poslednjoj seriji! Ivana je sada na korak od zlatne medalje!

17.48 Srpska atletičarka odlučila je da ne skače u petoj seriji, već da se bolje pripremi za odlučujuću šestu.

17.45 Ivanu Španović deli jedan skok od zlata. Britni Ris je podbacila u petoj seriji, pošto je skočila 6,72.

17.35 Fenomenalan skok Ivane Španović u četvrtoj seriji! Srpska atletičarka skočila je 6,96 čime je ponovo izbila na prvo mesto. Ova daljina (6,96) ujedno je i rekord sezone.

17.29 Britni Ris skočila je takođe 6,89 i preuzima prvo mesto. Amerikanka je na prvom mestu pošto joj je drugi skok veći od Ivaninog. Našoj atletičarki je potrebno 6,78 za prvo mesto.

17.18 Naša atletičarka prestupila je u trećoj seriji, ali i dalje drži prvo mesto u Birmingemu. Završena je "prva runda", dalje je prošlo osam takmičarski koje će do kraja takmičenja imati još tri skoka.

17.17 Aktuelna olimpijska vicešampionka Britni Ris skočila je u trećoj seriji 6,77.

17.10 Čeka se početak treće serije u Birmingemu.

16.58 Ivana u drugom skoku nije uspela da nadmaši onaj iz prve, ali i dalje zauzima prvo mesto posle dve serije. Za sada Britni Ris ne skače dobro, pošto je u drugoj seriji imala skok od 6,61.

16.54 Moguenara Tarum skočila je 6,85 metara i time je izbila na drugo mesto. Ivana i dalje nije skakala u drugoj seriji.

16.45 Ivana Španović skočila je 6,89 metara u prvoj seriji! Naša atletičarka odmah je stavila do znanja konkurentkinjama šta ih očekuje. Ona je ubedljivo prva, drugo mesto zauzima Kvaneša Burks sa 6,81, dok je treća Britni Ris sa 6,76.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

264 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve