Nova vest
Atletika

Utorak, 05.12.2017.

17:00

Statua u čast Boltu: Nikada nisam ni pomišljao...

U glavnom gradu Jamajke, Kingstonu, napravljena je statua u čast najboljeg sprintera sveta Juseina Bolta.

Izvor: B92

Autor:B92

Statua u čast Boltu: Nikada nisam ni pomišljao...
Getty Images

“Nikada nisam ni pomišljao da će se nešto slično dogoditi i to na mestu gde je sve počelo. Osećam se sjajno, srećan i počastvovan”.

Premijer Jamajke Endrju Holnes otkrio je statuu posvećenu osmostrukom olimpijskom šampionu, a svečanom otkrivaju u Parku nezavisnosti prisustvovali su i ministarka sporta Olivija Grejndž i tvorac skulpture Bejzil Votson.

“Votson je odradio je odličan posao. Moram da primetim da je dobro primetio i preslikao neke detalje. Vidi se da je uložio mnogo truda", rekao je Jamajčanin.

Bolt se ove godine oprostio od „kraljice sportova“, a tokom svoje dugogodišnje karijere osvojio je osam olimpijskih zlatnih medalja, čak 11 svetskih, dve srebrne na 200m, 4x100m sa SP u Osaki 2007, kao i poslednju i jedinu bronzanu sa ovogodišnjeg SP u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

12 h

U fokusu

Vidi sve