Sport / Atletika 4

Počelo prijavljivanje za prvi BG polumaraton

Prvi Beogradski polumaraton biće održan 3. decembra, a prijavljivanje je počelo je na sajtu www.bgdmarathon.org.

Izvor: B92, Beta
TANJUG/RADE PRELIC

Beogradski polumaraton će sadržati dve trke, na 21,1 i 10 kilometara.

Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da je to obaveza Beograda da podrži manifestaciju koja doprinosi i promociji grada i zdravog života.

On je najavio da će svi veliki infrastrukturni radovi koji su u toku u srpskoj prestonici biti završeni do 3. decembra i da će gradske saobraćajnice biti prohodne za održavanje te manifestacije.

"Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će u drugoj polovini godine biti organizovan još jedan značajan trkački spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka, Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona, do Londona koji kreće sa polumaratonom sledeće godine. Beograd kreće već ove", kazao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić je pozvao sve trkače da što pre obezbede sebi mesto jer je broj mesta ograničen na ukupno 4.000 učesnika, po 2.000 u svakoj trci.

"Ovogodišnji, prvi Beogradski polumaraton biće dobra prilika za sve buduće učesnike 31. Beogradskog maratona da provere svoju formu i da imaju dodatni motiv da treniraju u narednom periodu", kazao je Nikolić.

Komentari 4
Čitajte
Pošalji komentar