Nova vest
Atletika

Petak, 18.08.2017.

13:45

Bolt na sramne optužbe odgovorio rendgenom

Jusein Bolt odgovorio je na optužbe da je lažirao povredu u štafeti 4x100 na Svetskom prvenstvu objavivši rendgenski snimak povređene noge.

Izvor:

Autor:

Bolt na sramne optužbe odgovorio rendgenom
Getty Images

Legendarnom Jamajčaninu stradala je zadnja loža u trenutku kada je pokušao da uhvati pun sprint, pošto je kao poslednja promena preuzeo štafetu od kolege iz nacionalnog tima.

On se odmah srušio na stazu, da bi tek uz pomoć drugova iz reprezentacije upeo da se uputi ka svlačionici, dok su ga svi na stadionu, iako u neverici i razočaranju, ispratili ovacijama.

Nekoliko dana posle poslednje trke najbržeg čoveka u istoriji čovečanstva – u britanskim medijima pojavila se informacija da je Bolt lažirao povredu jer je uvideo da nema šanse za trijumf.

"Nažalost, imam pukotinu na mišiću i čeka me barem tri meseca oporavka. Inače nema običaj da objavljujem svoje medicinske nalaze u medijima, ali sam sada morao to da učinim jer sam bio tužan kada sam čuo priče i sumnje ljudi, koji su u pitanje dovodili moju povredu", jasan je bio Bolt, pre nego što je nastavio u još ozbiljnijem tonu.

"Nikada mi nije padalo napamet da varam, a posebno da obmanjujem moje navijače. Upravo iz tih načela, jedina želja bila mi je da poslednji šampionat i svoju poslednju trku istrčim upravo za njih – moje fanove. Iskoristio bih ovu priliku da im se posebno zahvalim jer su me posle svega još više podržali. Meni sledi odmor, lečenje i prelazak na novo poglavlje mog života".

Momak iz Kingstona je na kraju obrisao tvit sa spomenutom medicinskom fotografijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

B92.Sport

17:48

2 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d