Ivana: Da li za zlatnu? Procenite sami

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović kaže da je jako želela medalju i da nije ovako zamišljala ishod takmičenja.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Ivana zbog broja ostala bez medalje na SP!

Odbijena žalba ASS, Ivana definitvno četvrta

Španovićeva: Nepravda. Iz Srbije sam.

Ceo svet je u šoku: "Ivani ukradena medalja"!

"Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju – bila sam. Da li za zlatnu, vi možete najbolje da procenite", rekla je za RTS Španovićeva, zahvalivši se navijačima u Srbiji na podršci.

Kako je objasnila, imala je problema na zaletištu, najviše zbog vetra jer su joj falila takmičenja koja nije odradila zbog povrede.

"Videli ste koliko sam se borila ali jednostavno, druge devojke su bile bolje", iskrena je Ivana.

Zahvalila je navijačima u Srbiji na podršci "ne samo danas nego svih ovih godina".

Ona je rekla da je uložen protest na njen šesti skok u finalnoj seriji u Londonu, ali da je posle pregleda snimka odbijen.

"Učinilo nam se da je skok mnogo dalji. Ali, na kraju, posle snimka i slika koje smo pogledali, videli smo da je broj ostavio zadnji trag", rekla je Španovićeva.

Ivana je osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je u drugoj seriji finala ostvarila najbolji skok od 6,96.

Ona je u poslednjoj seriji zabeležila odličan skok, ali joj se otkačio broj, dotakao pesak i znatno umanjio daljinu.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

"Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka", objavio je na Tviteru Jevrosimović.

Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).