Bolt: Ubio me loš start; Getlin: Žao mi je...

Jusein Bolt istakao je loš start kao razlog osvajanja tek trećeg mesta u svojoj poslednjoj trci na 100 metara u karijeri

AKIzvor: B92 Svet
Podeli
AP Photo/Matthias Schrader
AP Photo/Matthias Schrader

Jamajčanin je pred 60.000 gledalaca u Londonu ostao bez svetske krune, brži od njega bili su Amerikanci Džastin Getlin i Kristijan Koleman.

"Ubio me loš start. Obično budem bolji od kvalifikacija do finala, sada nije bilo tako. Zato sam izgubio. Nisam imao snage, malo sam ih stigao, ali sam bio previše ukočen. Jednostavno, dogodi se. Nisam bio pravi kada je trebalo", rekao je Bold.

Povezane vesti:
* Getlin skinuo Boltu krunu!
* Šampionsko poštovanje: Getlin se poklonio Boltu

Njega je posle desetogodišnje dominacije sa trona skinuo najveći rival Getlin, za 0,03 sekundi.

"Getlin je bio sjajan, drago mi je što mi je svih ovih godina bio rival", rekao je Bolt kojem se nakon trke Getlin poklonio, "Žao mi je što sam bio brži".

Amerikanac je osvojio prvu titulu prvaka sveta od 2005. godine, a londonska publika mu je sve vreme zviždala.

"Oglušio sam se na zvižduke i ostao koncentriran. Oni koji me vole, navijali su za mene. Gubio sam dosta od Bolta poslednjih godina, sad sam ga dobio i to u njegovoj poslednjoj trci. Rivali smo na stazi, ali izvan nje se šalimo i dobro zabavljamo. Prišao mi je nakon trke i rekao mi da nisam zaslužio zvižduke", rekao je Getlin.

Srebrnu medalju osvojio je njegov 21-godišnji zemljak Koleman, kojem je to prvo odličje u seniorskoj konkurenciji, a koji je već u polufinalu najavio pad Bolta jer je i u toj trci bio brži od Jamajčanina.

Atletika