BG maraton: Beograd centar svetske atletike

Legende atletike Rosa Mota, Galina Čistjakova, Bob Bimon, Lase Viren, Majk Pauel, Kevin Jang i Havijer Sotomajer najavili su jubilarni 30. Beogradski maraton.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
TANJUG / BEOINFO / bb
TANJUG / BEOINFO / bb

"Imamo preko 250 akreditovanih novinara, više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta, a ove godine prvi put i grupu takmičara iz Kine", istakao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić na konferencije za medije u Skupštini grada i najavio održavanje prvog polumaratona u Beogradu 22. oktobra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je zahvaljujući legendama atletike koje su došle Beograd atletski centra sveta.

"Maraton je ove godine jubilaran i mi smo se trudili da obezbedimo veliki broj takmičara, mladjih i starijihh koji će baveći se sportom poslati lepu sliku u svet", rekao je Mali.

On je istakao da su prisutne legende bili ili su i sada svetski rekorderi koji su obeležili epohu i svoje discipline.

"Tema maratona ove godine je maraton spaja i baš to se i dešava, legende su se juče družile sa našom decom i tako želimo da gajimo i stvaramo nove šampione", rekao je Mali.

TANJUG / BEOINFO / bb
TANJUG / BEOINFO / bb

Prema njegovim rečima, maraton takođe spaja stare i mlade, a ove godine i stari i novi deo Beograda jer se prvi put trasa maratona kreće preko Mosta na Adi.

Legendarni Bob Bimon, koji je bio prvi promoter maratona 1990. godine istakao je da se oseća blagosloveno što je ponovo u Beogradu.

"Sjajna je stvar za sport što je ovoliko legendi na jednom mestu. U odnosu na pre 27 godina, grad je veoma porastao, ali su ljudi ostali isti, srdačni i topli", rekao je Bimon.

Konferenciji za medije prisustvovali su i asovi "kraljice sportova" kao što su Nenad Stekić, Ivana Sspanović, Olivera Jevtić, Darko Zzivanović, Kenijci Gabrijel Sselin Selim, Stiven Katam....

Jubilarni 30. Beogradski maraton pocinje u subotu u deset časova startom ispred crkve Svetog Marka.