Nova vest
Atletika

Nedelja, 05.03.2017.

19:14

Dudaš u suzama – sapleo se dok je hitao ka medalji

Srpski višebojac Mihail Dudaš nije uspeo da osvoji medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: AK

Autor: AK

Dudaš u suzama – sapleo se dok je hitao ka medalji
Foto: StarSport

Dudaš se sapleo na ciljnom pravcu u poslednjoj disciplini sedmoboja, trci na 1.000 metara gde je sjajnim trčanjem bio vrlo blizu medalje.

On se prilikom prolaska nekoliko rivala sapleo od ivicu staze i pao. Prošao je kroz cilj i u suzama završio EP.

Dudaš je pred ovu trku bio četvrti sa 52 boda iza Čeha Adama Sebastijana Helseleta. Bilo mu je potrebno da bude brži od njega oko 3,5 sekundi da bi ga nadmašio, ali nije imao sreće.

Na kraju Dudaš je takmičenje završio na 14. mestu sa 5.239 bodova, pošto je diskvalifikovan u poslednjoj disciplini, jer, kako je saopšteno, Dudaš gazio unutrašnju liniju staze, a njegova žalba je odbijena. Da mu je priznat rezultat iz poslednje discipline, sedmoboj bi završio na petom mestu.

Helselet je kao i svaki pravi sportista zagrlio Dudaša prilikom prolaska kroz cilj, dok je naš višebojac ležao razočaran na stazi.

Čeh je osvojio bronzu u Beogradu, srebro je pripalo Špancu Horheu Urenji, a zlato je osvojio sjajni Francuz Kevin Majer sa evropskim rekordom od 6.479 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve