Kakav peh – Asmir bez finala

Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale takmičenaj u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

Kolašinac je potpuno očekivano bio utučen posle rane eliminacije.

Posle Srbija opena osećao sam bol u preponi. Dobio sam dve blokade, popio sam “diklofen”, ali i dalje sam osećao bol. Nisam ličio na sebe. Hvala svima koji su me podržavali i koji su verovali u mene... Žao mi je što sam ih razočarao”, bilo je sve što je Kolašinac mogao da izusti.

Kolašinac je u kvalifikacijama imao samo jedan ispravan hitac, od 19 metara i 96 centimetra, što je bilo dovoljno za 11. poziciju u kvalikacijama.

Ipak, ono što je obeležilo njegov nastup jeste pokušaj u poslednjoj seriji, kada deluje da je imao daljinu, ali je kugla otišla pored zaštitne ograde.

Osvajaču zlata i srebra na poslednja dva šampiona je finale izmaklo za tri centimetra, pošto je osmo mesto u kvalifikacijama zauzeo Belorus Mikail Abramčuk hicem od 19,99 metara.

Norma za plasman u finale iznosila je 20,50 metara, a šestorica atletičara ju je prebacilo.

Najbolji rezultat imao je branilac titule, Nemac David Štrol, koji je u prvoj seriji bacio kuglu na 21,16 metara.

Preko norme su išli i Poljak Konrad Bukovecki (21,06 metara), Česi Tamaš Stanek (20,94) i Ladislav Prašil (20,68), Portugalac Canko Arnaudov (20,52) i Stipe Žunić iz Hrvatske (20,52). Na osnovu rezultata, do finala je stigao i Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine (20,13).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.