Nova vest
Atletika

Četvrtak, 02.03.2017.

14:06

Beograd spreman za najbolje EP u atletici

Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje počinje danas u Beogradu biće najbolje organizovano u istoriji tog sporta na kontinentalnom nivou.

Izvor: S. R.

Autor: S. R.

Beograd spreman za najbolje EP u atletici
I Ivana Španoviæ je spremna za Evropsko prvenstvo (foto: Starsport)

To je zaključak učesnika konferencije održane u Skupštini grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je Beograd u naredna tri dana dobio priliku za novu promociju sporta u Srbiji, ali i zemlje.

"Beograd će biti domaćin velikog sportskog spektakla, hiljade gostiju iz Evrope biće gosti prvenstva u atletici. Prvi put iskoristićemo malu dvoranu u Kombank areni, posle 10 godina i ona će kasnije biti u funkciji. Ovo je sjajna prilika za promociju naše zemlje, grada i sporta, mnogo smo radili na tome", rekao je Mali, a prenosi Tanjug.

Mali je podsetio da je Beograd dokazan organizator sportskih takmičenja, što se videlo na kontinentalnim šampionatima u vaterpolu i futsalu.

"Svi koji dođu u Kombank arenu biće impresionirani ambijentom. Beograd je pokazao da je sposoban da pravi velike dogadjaje i bude pravi domaćin. Nadam se da će srpski takmičari osvojiti veliki broj medalja".

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio je Vladi Srbije, ministartsvu omladine i sporta i Gradu na pomoći da se održi Evropsko prvenstvo u Beogradu.

"Pričao sam da će biti jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava, a sada smo sve te sumnje razbili. Biće prvenstvo sa najviše pojedinaca u istoriji naše zemlje, učestvovaće preko 800 atletičara, akreditovan je veliki broj medija širom Evrope i sve je spremno za veliki dogadjaj", rekao je Jevrosimović i dodao da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi čovek Evropske atletske federacije Sven Arene Hansen poručio je da je Kombank arena najbolja zatvorena dvorana u kojoj je bio u životu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, želim da zahvalim gradonačelniku Siniši Malom na sjajnoj organizaciji. Bio sam na mnogo šampionata od 1996. godine i video mnogo dvorana, ali Arena u Beogradu je najbolja. Prvi put sam u Srbiji i oduševljen sam", rekao je Hansen.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve