Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 27.02.2017.

09:54

Španovićeva: Konačno Arena, rekord se podrazumeva

Srpski atletičari spremaju se za Evrpsko dvoransko prvenstvo čiji će domaćin predstojećeg vikenda biti Beograd.

Izvor: B92

Autor:B92

Španovićeva: Konačno Arena, rekord se podrazumeva
Foto: StarSport

Sa četiri zlatne medalje na nedavno održanoj Balkanijadi najavili su velike ambicije u Kombank Areni, koja predstavlja poseban motiv za naše sportiste.

"I dalje mi deluje nestvarno da ćemo se ovde boriti za medalje. Posle košarkaša, vaterpolista, tenisera, dočekali smo i da nastupimo u Beogradu. Svi ćemo biti tužni kada se sve ovo završi", rekla je Ivana Španović".

Španovićeva je pre nekoliko dana izvela najbolji skok na svetu u 2017. sa 6,96 metara, pa je logično favorit pred EP koje počinje u petak. Ona će nastupiti prvo u subotu u kvalifikacijama (12h), dok je finale u nedelju (17:40h).

"Navijači i kad me ne gledaju uživo očekuju od mene zlato, a sada će verovatno i nešto više. Državni rekord se, izgleda, podrazumeva kad nastupam na velikim događajima. Cilj je odbrana evropske titule i tu stavljam tačku", rekla je Španovićeva, a prenose "Večernje novosti.

Španovićeva je na prošlom EP u dvorani skočila 7,07, dok joj je najbolji rezultat 7,10 sa egzibicije na Terazijama pre nekoliko meseci.

"Dobila sam od trenera Obradovića tri pokušaja da simuliram trening koji smo radili proteklih nekoliko subota. Prvi put ću skakati iz punog zaleta na EP. Imala sam nekoliko grešaka, a ostvarila sam 6,96 što je sjajno. Nismo bili iznenađeni daljinom, jer znam koliko skačem na treninzima", očekuje Ivana daljinu preko sedam metara na EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve