Nova vest
Atletika

Petak, 13.03.2015.

23:41

Zilkić: Teško je bez dvorane

Trener Amele Terzić Rifat Zilkić rekao je da je nastup na nedavnom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu predstavlja dragoceno iskustvo za mladu atletičarku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

22-godišnja Novopazarka nije uspela da se plasira u finale trke na 3.000 metara, a Zilkić je istakao da je teško pripremiti se za takvo takmičenje kada nemate dvoranu u kojoj biste mogli da trenirate.

Otišli smo u Prag sa više optimizma, očekivali smo finale, ali nema mesta panici. Naučili smo mnogo o uslovima trčanja pod krovom, kamo sreće da smo bili i u Geteborgu pre dve godine. Terzićeva će u dvorani, realno, tek na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2017. godine konkurisati za najviši plasman“, rekao je Zilkić radiju Sto plus.

Zilkić je naglasio da je bilo teško spremiti se za dvoranu bez adekvatnih uslova za trening, a meteorološke prilike nisu bile povoljne.

Staza na pazarskom Rekreacionom centru, gde jedino možemo da improvizujemo neke uslove za brže trčanje potpuno je pohabana, pa nismo mogli da je koristimo. To je kao kad vozite Formulu 1, a nemate stazu za trening. Razmišljali smo da odemo u Ulcinj, ali i tamo je bilo nevreme“, pojasnio je Zilkić.

Zlatnu medalju u Pragu na 3.000 metara osvojila je Ruskinja Jelena Korobkina vremenom od 8:47.62 minuta, ispred Svetlane Kudželič iz Belorusije (8:48.02) i Holanđanke Morin Koster (8:51.64). Terzićeva, kojoj je osnovna disciplina 1.500 metara, u kvalifikacijama na dvostruko dužoj deonici trčala je 9:17.73 minuta.

Da sam imao više dvoranskog iskustva, opredelili bismo se za 1.500 metara. Prvenstvo je bilo izuzetno jako. Prisustvovali smo vrhunskim ostvarenjima, posebno od takmičara iz država koje imaju vrhunski standard i hale za trening. Činjenica je da su atletičarke koje je Amela ranije redovno pobeđivala bile na vrhunskom nivou, što je pokazatelj da i ona može mnogo bolje“, zaključio je Zilkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve