Nova vest
Atletika

Četvrtak, 26.12.2013.

22:00

ASS: Bekrić i Španovićeva najbolji

Atletski savez Srbije (ASS) proglasio je u četvrtak Emira Bekrića i Ivanu Španović za najbolje atletičare u 2013. godini.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Bekrić je na prvenstvu sveta u Moskvi osvojio bronzanu medalju na 400 metara prepone u vremenu novog nacionalnog rekorda (48,05 sekundi), a isti uspeh Španovićeva je ostvarila u skoku u dalj (6,82 metara).

Za najbolju mlađu seniorku proglašena je Amela Terzić, osvajač zlatne medalje na 1.500 metara na prvenstvu Evrope i srebra na kontinentalnom šampionatu u krosu u konkurenciji mlađih seniorki, dok je kod mlađih seniora laureat Nemanja Cerovac, bronzani na evropskom prvenstvu u krosu u Beogradu.

Specijalna priznanja dobili su Asmir Kolašinac, prvak Evrope u bacanju kugle u dvorani, sedmobojac Mihail Dudaš, bronzani na istom šampionatu u Geteborgu, i kopljašice Marija Vučenović i Tatjana Jelača.

Za najbolji klub proglašen je AK Vojvodina iz Novog Sada, a specijalno priznanje dobio je AK Radnički iz Kragujevca.

Laureat u konkurenciji trenera je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

"Ove godine prisustvovali smo jedinstvenoj atletskoj renesansi u Srbiji, osvojivši 71 medalju, od kojih 22 zlatne", izjavio je predsednik ASS Veselin Jevrosimović na svečanosti i Komtrejdu.

On je napomenuo da su sportisti i treneri dali sve od sebe i da je ovo rezultat timskog rada.

"Postigli smo izvanredne rezultate u godini na izmaku. Pred nama je nova i svesni smo da se od stare slave ne živi. Sada se spremamo za nove pobede", rekao je Jevrosimović i podsetio da srpska atletika trenutno raspolaže sa 15 takmičara koji u svakom trenutku mogu da osvoje medalju.

"Srpska atletika pre pet godina nije imala nijednog sponzora, a sada je dugačka lista onih koji žele da podrže 'kraljicu sportova'", naglasio je predsednik ASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve