Nova vest
Atletika

Sreda, 21.08.2013.

19:00

Španovićeva u Stokholmu od 18.55

Desetak dana nakon što je oduševila Srbiju bronzom na Svetskom prvenstvu Ivana Španović vraća se redovnom programu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona će u četvrtak nastupati na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu.

Miting DN Galan biće dvanaesto takmičenje ovogodišnje Dijamantske lige, posle kojeg slede samo slavni ciriški miting i završne borbe u Briselu.

Ivanine potvrđene rivalke su Amerikanka Šara Proktor i Fanmi Džimo, koje su ove sezone skakale dalje od Ivaninog moskovskog rekorda (obe po 6.92, deset centimetara duže od reprezentativke Srbije). Skakaće još Eloiz Lesue, Tori Polk i domaća takmičarka Erika Jarder.

Španovićevu jioš mnogo jača konkurencija očekuje u Cirihu, sedam dana kasnije, kada na zaletištu budu zlatna i srebrna iz Moskve, Amerikanka Britni Ris i Blesing Okagbare iz Nigerije, kao i Darija Klišina, koja je podbacila na domaćem terenu.

Španovićeva, koja je u Moskvi nastavila tamo gde je stala pre tri godine, kada je skočila 6.78, najavila je da će uskoro napasti i 7 metara. Rekord stadiona u Stokholmu je 7.05, koliko je 1989. skočila Galina Čistjakova.

Ivana je na početku ove sezone imala velikih problema sa zdravljem, zbog kojih je propustila Mediteranske igre, a na jedinom nastupu u Dijamantskog ligi u 2013. skočila je samo jednom u Oslu (6.50, šesto mesto). Njen nastup u četvrtak počinje u 18.55.

Na Olimpijskom stadionu u Stokholmu takmičiće se 12 svetskih šampiona iz Moskve.

Fantastično je to što ćmo ugostiti toliko svetskih šampiona i osvajača medalja sa SP”, kaže Anderš Talgren, izvršni direktor mitinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve