Nova vest
Atletika

Utorak, 20.08.2013.

15:26

Nagodba u "slučaju Pistorijus"?

“Slučaj Pistorijus” mogao bi da se završi nagodbom, ako se atletičar i porodica ubijene Rive Stenkamp nagode.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Advokatski tim porodice Stenkamp, koju je njen dečko Oskar Pistorijus ubio, saopštio je da su predstavnici dve porodice u kontaktu kako bi postigli eventualnu vansudsku nagodbu. Advokat je odbio da iznese više detalja.

Pistorijus je optužen za ubistvo s predumišljajem 14. februara ove godine.

Južnoafrički list Tajms objavio je da Pistorijusovi advokati "očajnički pokušavaju" da se nagode sa roditeljima Stenkampove, pre početka suđenja u martu sledeće godine.

Tajms navodi da su Stenkampovi tražili 300.000 dolara na ime nagodbe.

Pistorijus (26), kome su amputirane obe noge, zbog čega trči sa specijalnim protezama, izjavio je da je u svoju devojku pucao greškom, misleći da je provalnik, dok tužilaštvo tvrdi da ju je ubio namerno, posle svađe.

On je ušao u istoriju kada je prošle godine u Londonu postao prvi atletičar sa obe amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama.

Pistorijus je na Olimpijskim igrama učestvovao u štafeti četiri puta 400 metara, dok je na Paraolimpijskim igrama odbranio zlatnu medalju u trci na 400 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve