Nova vest
Atletika

Utorak, 04.06.2013.

09:15

Suđenje Pistorijusu u avgustu

Suđenje južnofričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu zbog ubistva devojke Reve Stenkamp biće nastavljeno 19. avgusta u Pretoriji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pistorijus se u utorak našao ponovo pred sudom, a to mu je bilo prvo formalno pojavljivanje u javnosti od februara, kada je uz kauciju pušten da se brani sa slobode.

26-godišnji Pistorijus je u toku noći 14. februara u svojoj kući ubio Stenkampovu i optužen je za ubistvo sa predumišljajem. Stenkampova je usmrćena sa četiri metka, koje je južnoafrički paraolimpijac ispalio kroz zatvorena vrata toaleta, ali se on brani da ju je ubio slučajno, misleći da je razbojnik.

Ovo saslušanje je samo zbog odlaganja suđenja, što znači da može da se desi da ne traje duže od deset minuta“, rekao je portparol tužilaštva Medupe Simasiku.

Do nastavka suđenja, južnoafričkom atletičaru je dozvoljeno da napušta zemlju i takmiči se. To ujedno znači da bi on mogao da učestvuje na Svetskom prvenstvu u Moskvi od 10. do 18. avgusta, ali bi pre toga morao da se kvalifikuje za njega.

Pistorijus je ušao u istoriju prošle godine kada je postao prvi čovek koji je sa obe amputirane noge učestvovao na Olimpijskim igrama. U Londonu je stigao do polufinala na 400 metara i finala u štafeti 4x400 metara.

Zbog svega što je postigao, veliki broj ljudi širom sveta ga je smatrao herojem, pa je ubistvo Stenkampove šokiralo sve. U rasno podeljenoj Južnoj Africi uspeo je da ujedini ljude, ali se sve to promenilo od tragičnih događaja sredinom februara.

Od trenutka kada je pušten uz kauciju, Pistorijus nije viđen na javnim mestima, ali su pojedini mediji u aprilu objavili da je viđen kako uživa u jednom noćnom klubu u predgrađu Johanesburga. Iz njegovog kampa su tada poručili da je su ti izveštaji preuveličani i da je samo izašao na večeru sa prijateljima posle nedelja provedenih u kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve