Nova vest
Atletika

Četvrtak, 07.03.2013.

13:29

"Pravi Bgd maraton 21. aprila"

Preduzeće Beogradski maraton d.o.o. saopštilo je da je ono "jedini i isključivi" vlasnik idejnih projekata "Beogradski maraton" i "Dečiji maraton".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Preduzeće je saopštilo i da pripreme za te trke "napreduju iznad očekivanja".

Atletski savez Beograda saopštio je u sredu da će u septembru održati manifestaciju "Maraton Beograd 2013" i "Dečiji maraton 2013", pod pokroviteljstvom grada Beograda, kao i da manifestaciju podržava Atletski savez Srbije.

"Beogradski maraton d.o.o, jedini i isključivi vlasnik idejnih projekata 'Beogradski maraton' i 'Dečiji maraton', izražava veliko zadovoljstvo činjenicom da pripreme za 26. Beogradski maraton koji će se održati 21. aprila 2013. napreduju iznad svih očekivanja. Interesovanje i prijavljivanje učesnika iz zemlje i sveta je rekordno i raste iz dana u dan. Broj zemalja učesnica u ovom trenutku je 27", navodi se u saopštenju preduzeća.

Ova kompanija navela je i da će se Dečiji maraton održati u Beogradskom zoološkom vrtu, kao i da ima podršku vodećih nadležnih svetskih saveza.

"Snažnu podršku u organizaciji pružaju nam Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) i Svetska atletska federacija (IAAF), maratoni u Berlinu, Pragu, Atini, Londonu... kao i veliki broj naših partnera i prijatelja iz svetskog maratonskog pokreta", navodi se u saopštenju.

Sukob oko toga ko treba da organizuje Beogradski maraton traje oko dva meseca. Spor je izbio kada je Atletski savez Beograda objavio da će on ubuduće organizovati najznačajniju beogradsku sportsku manifestaciju, pošto je prethodnom organizatoru istekao ugovor sa gradom, koji je potom organizaciju dodelio ASB-u.

Beogradski maraton d.o.o. objavio je, medjutim, da je vlasnik te atletske manifestacije i da ASB pokušava da na bespravan način oduzme organizaciju ove trke, koja Beogradu donosi zaradu.

Ovo preduzeće objavilo je da ima "veliku podršku građana Srbije, republičkih vlasti, Beograđana i gradskih vlasti, kao i da se stalno povećava interesovanje za tradicionalne polumaratonske i trke zadovoljstva, kao i za volonterske i humanitarne akcije.

"Republičke i gradske institucije uvek su bile i ostale pravi oslonac uspešne tehničke organizacije Beogradskog maratona. Svakog dana javljaju nam se kompanije, institucije, organizacije i pojedinci i uključuju se u naše aktivnosti u organizaciji najznačajnije tradicionalne, medjunarodne, sportsko-turističko-humanitarne manifestacije u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve