Porodica Pistorijus ima 55 pištolja

Porodica Oskara Pistorijusa distancirala se od kontroverznih izjava koje je dao njegov otac Henke o kulturi nošenja oružja u Južnoj Africi.

JTIzvor: B92, Reuters Južna Afrika
Podeli

Henke Pistorijus je u nedelju napao Vladu zato što, po njegovom mišljenju, ne čini dovoljno da bi zaštitila belce, a takođe je otkrio da on i ostali članovi njegove porodice poseduju ukupno 55 pištolja da bi se zaštitili od kriminalaca.

Neko oružje je za lov, a neko za zaštitu. To sve govori o tome koliko Vlada pazi na kriminal, zašto je zaštita tako loša u ovoj zemlji, to je jedan aspekt našeg društva“, rekao je Henke Pistorijus, „Ne možete da se uzdate u policiju, ne zato što je neefikasna, već zato što je kriminal toliko rasprostranjen“.

Povodom te izjave oglasio se Arnold Pistorijus, stric južnoafričkog sprintera, koji boravi u njegovoj kući od kako je pušten da se brani sa slobode posle ubistva njegove devojke Reve Stenkamp.

Porodica Oskara Pistorijusa je veoma zabrinuta zbog komentara Oskarovog oca Henkea o tome da porodica koristi svoje oružje da bi se odbranila od kriminala u Južnoj Africi, a posebno o da Vlada nije voljna da zaštiti belce u Južnoj Africi“, naglasio je Arnold Pistorijus, „Oskar i ostatak porodice Pistorijus bi voleli da se distanciraju od tih izjava. Taj intervju nije odobrio naš tim i ti komentari ne predstavljaju Oskarove stavove, kao ni ostatak porodice Pistorijus“.

Pistorijus je pre nekoliko nedelja pušten da se brani sa slobode pošto je optužen za ubistvo svoje devojke koje se desilo 14. februara. Južnoafričkom paraolimpijcu je odobrena kaucija, pošto su njegovi advokati istakli da je on previše poznat da bi pobegao iz zemlje. Tužioci su, s druge strane, tvrdili da je Pistorijus počinio ubistvo sa predumišljajem, dok je sam Južnoafrikanac istakao da je mislio da je Stenkampova provalnik i da je zato pucao u nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.