Nova vest
Atletika

Nedelja, 03.03.2013.

20:39

Dudaš: Još nisam svestan

Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je da još nije svestan značaja bronze na EP i dodao da očekuje uspehe i u desetoboju u budućnosti

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dudaš je osvojio bronzanu medalju u sedmoboju na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu.

"Ni do jednog uspeha se ne dolazi lako, ali moram da kažem da sam se potpuno koncentrisao na EP i još uvek nisam svestan šta sam postigao."

"Želeo bih da se zahvalim porodici, mom timu i svim ostalim ljudima koji su verovali u mene. Ovaj uspeh posvećujem njima", rekao je Dudaš posle osvajanje medalje.

On je došao do bronze sa ukupnim rezultatom od 6.099 bodova, što je novi državni rekord Srbije.

"Bio sam koncentrisan od prvog do poslednjeg takmičenja. Jurio sam rezultat, bilo je puno emocija. Publika je bila sjajna, hala neverovatna i to me je nateralo da dam sve od sebe. Isplatilo se. Sa druge strane, nisam znao da će biti ovako teško. Na 1.000 metara sam dao više od maksimuma da bih došao do odličja. Najviše sam izgubio u skoku motkom i sigurno je da ću sledeći put biti mnogo bolji, jer sam svestan na čemu moram više da radim", naveo je Dudaš.

Dudaš se sada okreće pripremama za takmičenja na otvorenom.

"Sledi odmor, a potom priprema za sezonu na otvorenom. Ovim rezultatom sam pokazao da mogu da se borim u desetoboju na visokom nivou".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve