"Oskar je utrnuo od tuge i žalosti"

Paraolimpijac Oskar Pistorijus "utrnuo je od tuge i žalosti" nakon što je u svojoj kući greškom ubio svoju devojku, rekao je njegov stric Arnold. Pistorijus.

Izvor: B92, Beta Južna Afrika
Podeli

Porodica jednog od najuspešnijih paraolimpijaca "snažno odbacuje" optužbe da je on namerno ubio svoju devojku, rekao je Arnold Pistorijus u prvom obraćanju javnosti nekog od članova porodice od kada se dogodilo ubistvo.

Pistorijus je u petak optužen za ubistvo sa predumišljajem, nakon što je u četvrtak iz vatrenog oružja ubio svoju devojku Revu Stenkamp.

"Duboko žalimo što je optužen za ubistvo sa predumišljajem. Ne postoje dokazi za takve tvrdnje, uključujući i forenzičke dokaze", rekao je Arnold Pistorijus.

Policija je u četvrtak ujutro u kući Oskara Pistorijusa pronašla telo žene, četiri puta pogođene iz vatrenog oružja ,i pištolj kalibra devet milimetara.

Pistorijus je nakon toga uhapšen i optužen i ostaće u pritvoru do utorka, kada je zakazano saslušanje o odredjivanju kaucije.

Arnold Pistorijus nije želeo da komentariše okolnosti pucnjave, ali je rekao da je njegov sestrić bio veoma blizak sa Stenkampovom, od
kada su počeli da se zabavljaju u novembru.

"Imali su zajedničke planove i Oskar je posle dugog vremena bio veoma zadovoljan privatnim životom", rekao je Arnold Pistorijus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.