Nova vest
Atletika

Subota, 30.06.2012.

08:19

Bekrić: Veliki dan srpske atletike

Novi vicešampion Evrope na 400 metara sa preponama Emir Bekrić rekao je da petak predstavlja veliki dan za srpsku atletiku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bekrić je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, a samo nekoliko minuta kasnije Asmir Kolašinac je došao do bronze u bacanju kugle i njih dvojica su tako osvojili prve medalje za Srbiju kao samostalnu državu još od 2006, kada je Olivera Jevtić bila druga u maratonu u Geteborgu.

Cilj je bio da pobedim sebe. Prosto sam se bacio na desetu preponu i to mi je donelo medalju. Ovo je veliki dan za našu atletiku i radostan sam što sam deo toga”, rekao je Bekrić, koji je finalnu trku istrčao u vremenu 49.49 sekundi.

Kolašinac je do bronze stigao hicem od 20,36 metara, a prema očekivanjima prva dva mesta pripala su Davidu Štorlu iz Nemačke (21,58) i Rutgeru Smit iz Holandije (20,55).

Dva puta sam bacao preko 20 metara i zaslužio sam medalju. U Londonu ću biti još spremniji”, poručio je Kolašinac.

Od ostalih srpskih atletičara u petak je učestvovala i Tatjana Jelača, koja je u bacanju koplja osvojila sedmo mesto i ostvarila rekord sezone od 57,58 metara.

Bila sam zadovoljna i kada sam ušla u finale. Mogu reći da je moglo i bolje, ali stvarno sam zadovoljna i ovim”, rekla je Jelača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve