Nova vest
Atletika

Nedelja, 01.08.2010.

22:10

Rajf osvojio zlato u skoku u dalj

Nemački atletičar Kristijan Rajf osvojio je zlatnu medalju u takmičenju u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Rajf je trijumfofao skokom u trećoj seriji – 8,47 metara, što je njegov lični rekord, ali i novi rekord šampionata.

Francuz Kafetien Gomis je u poslednjem pokušaju imao skok od 8,24 metara i tako osvojio srebrnu medalju. Treće mesto je zauzeo Britanac Kris Tomlinson (8,23).

Pored Rajfa, poslednjeg takmičarskog dana zlatne medalje su osvojili i Turkinja Alemitu Bekele (5.000 metara) , Španjolka Nuria Fernandez (1.500 metara), kao i Poljak Pjotr Malakovski (bacanje diska).

Turska atletičarka Alemitu Bekele osvojila zlatno u trci na 5.000 metara. Ona je trku završila za 14:52,20 minuta i tako postavila novi rekord šampionata. To je ujedno bila i treća zlatna medalja za Tursku. Srebrnu medalju osvojila je njena zamljakinja Elvan Abejlegeze sa (14:54,44), dok je Sara Moreira iz Portugala (14:54,71) bila treća.

U trci na 1.500 metara pobedila je Španjolka Nuria Fernandez , koja je sa rezultatom 4:00,20 minuta postavila novi lični rekord. Ona je iza sebe ostavila Francuskinju Ind Deiba (4:01,17), dok je još jedna Španjolka, Natalija Rodrigrez osvojila bronzanu medalju (4:01,30). Veliki favorit, Ruskinja Ana Alminova trku je završila na šestoj poziciji, iako se 200 metara pre cilja nalazila u vođstvu.

Poljak Pjotr Malakovski trijumfovao je u takmičenju u bacanju diska. Malakovski je osvojio zlato hicem u drugoj seriji od 68,67 metara (rekord šampionata). Prestupio je trećoj i petoj Drugi je bio Nemac Robert Harting (68,47) metara, dok je Mađar Robert Fazekaš (66,43) zauzeo treće mesto.

Hrvatica Blanka Vlašić osvojila je zlatnu medalju u takmičenju u skoku u vis i tako objedinila evropsku i svetsku titulu, pošto je prošle godine bila najbolja i na SP u Berlinu. Ona je u Barseloni preskočila visinu od 203 centimetra i tako izjednačila rekord šampionata. To je ujedno bila i druga zlatna medalja za Hrvatsku, pošto je prvu osvojila Sandra Perković u bacanju diska.

Srebrna medalja je osvojila Emi Grin iz Švedske (201), dok je bronza pripala Nemici Arijani Fridrih, koja je takođe preskočila tu visinu, ali tek iz trećeg pokušaja. Dosadašnja evropska prvakinja Belgijanka Tia Elebo takmičenje je završila na petoj poziciji sa preskočenih 197.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve