Nova vest
Atletika

Nedelja, 18.04.2010.

11:39

Jevtićeva najbolja u polumaratonu

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonskoj trci na 23. Beogradskom maratonu, dok je u muškoj konkurenciji slavio Belorus Stepan Rahovcov.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Bila je to sedma pobeda Jevtićeve, u osam učešća. Nezvanično vreme pobednice bilo je sat, 13 minuta i 13 sekundi, a Jevtićeva je istovremeno i rekorderka sa vremenom od sat, 11 minuta i 41 sekunde.Kod muškaraca, Rahovcov je stazu istrčao za sat, pet minuta i 24 sekunde, dok je treći bio srpski atletičar Miroslav Komarčević.

Drugo mesto osvojila je predstavnica Crne Gore Slađana Perunović u vremenu 1:26,18, dok je trećeplasirana bila predstavnica Srbije Danijela Bursać rezultatom 1:29,37.

Najbolja srpska atletičarka rekla je da je zadovoljna rezultatom.

"Tačno je da se meni sviđa pesma 'April u Beogradu' Zdravka Čolića, samo moja pesma trajala je 21 kilometar. Do 15. kilometara imala sam prolaz za rekord staze. Posle sam sama trčala i vetar mi je smetao", rekla je Jevtićeva novinarima posle trke.

"Zaista sam zadovoljna rezultatom, jer sam ga ostvarila bez posebne pripreme. Ovo je kontrola, da vidim gde sam u pripremama za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Tamo će biti drugačije, biće toplije vreme, ali znam kako da se spremim za takve uslove", dodala je.

Trener najbolje srpske atletičarke Slavko Kuzmanović rekao je da je zadovoljan današnjim rezultatom i da će Jevtićeva trčati maraton na EP u Barseloni.

"Da bi bila spremna za EP mora da trči maraton za dva sata i 25 minuta, a očekujem da će za medalju biti potreban rezultat od 2:30. Ona će do EP trčati na Kupu Beograda i na trci na 10.000 metara u Parizu. Zadovoljan sam kako je trčala, s obzirom da je trčala sama, a to nije lako", rekao je Kuzmanović.

Kod muškaraca, Rahovcov je do pobede došao vremenom 1:05,24.

Drugo mesto osvojio je Kenijac Mengit Nikson Kipskei sa 1:07,50, a treći kroz cilj prošao je Miroslav Komarčević iz Srbije sa 1:10, 24.

Srpski atletičar Anđelko Rističević osvojio je četvrto mesto sa 1:14,56, a peti je bio Danilo Drašković sa 1:15,21..

"Prvi deo trke je bio težak ali je odlučio pobednika. Prvi put sam u Beogradu, ali drugi put u Srbiji i glavni grad mi se jako dopao. Prošle godine sam trčao u Novom Sadu", rekao je pobednik

Drugo mesto osvojio je Kenijac Mengit Nikson Kipskei sa 1:07,50, a treći kroz cilj prošao je Miroslav Komarčević iz Srbije sa 1:10, 24.

Komarčević je rekao da je očekivao jaču konkurenciju i da mu je smetao vetar.

"Prvih 10 kilometara sam se držao sa grupom, ali onda se vodeći dvojac odvojio. Smetao mi je vetar, naročito kada sam trčao prekoBrankovog mosta. Mislio sam da će konkurencija biti jača. Bilo je divno, mnogo publike, maraton je dobro organizovan", rekao je Komarčević.

Srpski atletičar Anđelko Rističević osvojio je četvrto mesto sa 1:14,56, a peti je bio Danilo Drašković sa 1:15,21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve