Nova vest
Atletika

Četvrtak, 20.08.2009.

21:54

SP: Blanka Vlašić ponovo šampionka

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić osvojila je zlatnu medalju u skoku u vis na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vlašićeva je skokom od 2.04 metra uspela da odbrani titulu svetske šampionke koju je osvojila pre dve godine u Osaki. Hrvatica je tu visinu uspela da preskoči iz drugog pokušaja, što joj je bilo dovoljno da osvoji prvo mesto, a potom je letvicu podigla na 2.10 metra, ali iz tri pokušaja nije uspela da preskoči tu visinu.

Drugo mesto pripalo je Ani Čičerovoj, dok je bronzu osvojila domaća atletičarka Arijana Fridrih.

Olimpijska šampionka na 400 metara sa preponama Melani Voker sa Jamajke uspela je da dođe i do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. Vokerova je do trijumfa došla u vremenu od 52.42, čime je ujedno postavila novi rekord šampionata, dok je srebrna medalja pripala Lašindi Dimas iz Sjedinjenih Američkih Država, a bronzana atletičarki Trinidada i Tobaga Džosen Lukas.

Atletičar Barbadosa Rajan Bretvajt osvojio je titulu svetskog šampiona u trci na 110 metara sa preponama pošto je stazu istrčao u vremenu od 13.14 sekundi, a tako i postavio novi rekord svoje zemlje. Drugo mesto osvojio je Amerikanac Terens Tremel, dok je bronza pripala njegovom sunarodniku Dejvidu Pejnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve