Nova vest
Atletika

Četvrtak, 20.08.2009.

11:52

Pola Redklif odustala od maratona

Svetska rekorderka u maratonu Britanka Pola Redklif odlučila je da se ne učestvuje u trci na 42 kilometra, na Svetskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Britanska atletska federacija je saopštila da je da je Redklifova odustala od takmičenja u Berlinu,pošto nije uspela da se potpuno oporavi i vrati u formu posle operacije stopala. Redklifova,prvakinja sveta iz 2005. godine, propustila je veliki deo sezone zbog rehabilitacije,a prošlog vikenda se takmičila na polumaratonu u Njujorku kako bi testirala svoju spremnost.

Ona je u Njujorku ubedljivo trijumfovala, ali je posle kratkog odmora zaključila da ipak nije dovoljno spremna da u subotu, u Berlinu, pretrči svih 42 kilometra.

Očajna sam što nisam u mogućnosti da učestvujem na SP u Berlinu i predstavljam Britaniju. Naročito mi smeta što sam u kratkom vremenskom periodu došla na korak od cilja“, rekla je 35-godišnja atletičarka.

Međutim, moram biti zadovoljna, jer sam sa ovom uspešnom operacijom rešila problem sa povredom i omogućila sebi da se vratim na stazu i pobeđujem. Ponovo mogu da pružim svoj maksimum i da u istom ritmu nastavim do Londona 2012. godine“, ocenilaje Britanka.

U Njujorku sam trčala kako bih procenila moje realne mogućnosti, ipak posle konsultacija sa trenerom i lekarskim timom, bilo mi je jasno da, na žalost, još uvek nisam potpuno spremna”, dodala je ona.

Izgubiti atletičarku Polinog kalibra u najmanju ruku je razočaravajuće. Zdrava Pola bi sigurno bila među glavnim kandidatima za titulu, ali je ipak bila prinuđena da donese ovako tešku odluku i mito moramo da poštujemo”, rekao je selektor reprezentacije Britanije Čarls van Komini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve