Nova vest
Atletika

Utorak, 09.09.2008.

16:30

Uhov skakao pijan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rekorderu Rusije u skoku uvis u dvorani Ivanu Uhovu koji se na gran pri mitingu u Lozani prošle sedmice takmičio u pijanom stanju, preti jednogodišnja suspenzija. "To je prava sramota! Uhov je obrukao sve ruske atletičare i tražiću od nacionalne atletske federacije Rusije da ga kazni jednogodišnjom zabranom takmičenja", rekao je selektor ruske atletske reprezentacije Valentin Maslakov.

Organizatori mitinga u Lozani zatražili su od Uhova da napusti takmičenje, pošto se pojavio na zaletištu skoka u vis potpuno "grogiran" od alkohola , neuspešno pokušavši da savlada početnu visinu.

Dok se teturao na zaletištu, "pripremajući se" za skok, prišao mu je jedan od sudija tražeći od njega da napusti teren, ali Uhov ga je odgurnuo i nastavio sa "šou programom".Na kraju mu je uspelo da napravi desetak nesigurnih koraka ka letvici, ali je stigavši do nje, valjda shvatio da je to za njega "nemoguća misija", poskočio je malo i -skljokao se na strunjaču.

Trener jednog od najperspektivnijih mladih skakača koji u karijeri ima preskočenu visinu od 2,39 metra, sto je šesti rezultat svih vremena, Pavel Voronkov pokušao je da nadje opravdanje za ponašanje Uhova.

"Ivan je zaista bio pijan na takmičenju, ali uoči mitinga on se posvadjao sa devojkom, a takodje je bio razočaran jer nije uspeo da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Pekingu", rekao je Voronkov i naglasio da se Uhov "kaje" zbog nedoličnog ponašanja.

"Radi se o mladom momku. Dajmo mu šansu da se popravi. Ukoliko bude kažnjen jednogodišnjom suspenzijom, to će biti kraj njegove karijere", naglasio je Voronkov.

O eventualnom kažnjavanju Uhova raspravljaće se na sastanku Izvršnog odnbora Ruske atletske federacije, koji bi trebalo da se održi do kraja septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve