Blanka motivisana za Zlatnu ligu

Blanka Vlašić rekla je da će joj srebrna olimpijska medalja motivisati da osvoji džek-pot od milion dolara u Zlatnoj ligi.

Nina KolundžijaIzvor: B92, Reuters Hrvatska, Svet
Podeli

Zlatna liga je takmičenje koje se sastoji iz šest atletskih mitinga. Mitinzi se održavaju u Oslu, Rimu, Monaku, Cirihu, Briselu i Berlinu. 24-godišnja svetska šampionka u skoku u vis je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, iza Belgijanke Tije Helebout.

Hrvatska reprezentativka je jedna od dve atletičarke koja je pobedila na sva četiri prethodna takmičenja u Zlatnoj ligi. To je još jedino uspela olimpijska šampionka na 800 metara Pamela Dželimo iz Kenije.

"Ne želim da mislim da će takmičenje u petak biti moja osveta. Iskreno, uopšte ne razmišljam o drugim takmičarkama jer ja uvek skačem samo protiv sebe. Krenula sam dalje i ostavila ogorčenost zbog rezultata u Pekingu iza mene. Ali ono što se desilo na Igrama dodatno će me motivisati za naredna takmičenja", rekla je Vlašićeva.

Dodala je da se ne stidi postignutog rezultata na Igrama i naglasila da je skoro na svakom takmičenju u skoku u vis pobedila.

"Shvatila sam da je u Pekingu bilo veliko takmičenje i da ne treba da se stidim svog rezultata. Ova sezona je vrlo uspešna za mene, jer sam pobedila na skoro svakom takmičenju sa dobrim rezultatima. Sada imam šansu da osvojim Zlatnu ligu i to mi je velika motivacija", izjavila je hrvatska atletičarka.

Vlašićeva je istakla da joj novac nije najvažniji već rezultati koje je postigla tokom sezone.

"Uopšte ne razmišljam o novcu. Zadovoljna sam što cele sezone postavljam dobre rezultate. Ne može mnogo sportista time da se pohvali, to je nešto što će se pamtiti", rekla je Vlašićeva.