Blanka motivisana za Zlatnu ligu

Blanka Vlašić rekla je da će joj srebrna olimpijska medalja motivisati da osvoji džek-pot od milion dolara u Zlatnoj ligi.

Nina KolundžijaIzvor: B92, Reuters Hrvatska, Svet
Podeli

Zlatna liga je takmičenje koje se sastoji iz šest atletskih mitinga. Mitinzi se održavaju u Oslu, Rimu, Monaku, Cirihu, Briselu i Berlinu. 24-godišnja svetska šampionka u skoku u vis je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, iza Belgijanke Tije Helebout.

Hrvatska reprezentativka je jedna od dve atletičarke koja je pobedila na sva četiri prethodna takmičenja u Zlatnoj ligi. To je još jedino uspela olimpijska šampionka na 800 metara Pamela Dželimo iz Kenije.

"Ne želim da mislim da će takmičenje u petak biti moja osveta. Iskreno, uopšte ne razmišljam o drugim takmičarkama jer ja uvek skačem samo protiv sebe. Krenula sam dalje i ostavila ogorčenost zbog rezultata u Pekingu iza mene. Ali ono što se desilo na Igrama dodatno će me motivisati za naredna takmičenja", rekla je Vlašićeva.

Dodala je da se ne stidi postignutog rezultata na Igrama i naglasila da je skoro na svakom takmičenju u skoku u vis pobedila.

"Shvatila sam da je u Pekingu bilo veliko takmičenje i da ne treba da se stidim svog rezultata. Ova sezona je vrlo uspešna za mene, jer sam pobedila na skoro svakom takmičenju sa dobrim rezultatima. Sada imam šansu da osvojim Zlatnu ligu i to mi je velika motivacija", izjavila je hrvatska atletičarka.

Vlašićeva je istakla da joj novac nije najvažniji već rezultati koje je postigla tokom sezone.

"Uopšte ne razmišljam o novcu. Zadovoljna sam što cele sezone postavljam dobre rezultate. Ne može mnogo sportista time da se pohvali, to je nešto što će se pamtiti", rekla je Vlašićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.