Nova vest
Atletika

Sreda, 31.10.2007.

14:23

Grčki sprinteri delimično nevini

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Dve grčke atletske zvezde, koje su bile u centru skandala tokom Olimpijskih Igara u Atini, kao i njihov trener, oslobođene su optužbi da su povezane sa 'BALCO'-m, laboratorijom iz SAD koja je proizvodila doping sredstva za sportiste. Kostas Kenteris i Katerina Tanu izostali su sa anti-doping testa i lažirali saobraćajnu nesreću da bi mogli da izbegnu testiranje. Slučaj je zatvoren nakon što su stigli dokazi od pravnih zastupnika Kenterisa, Tanuove i njihovog bivšeg trenera Hristosa Cekosa.

Naši pravni zastupnici poslali su sve dokaze o aktivnosti BALCO-a, njihovog predsednika Viktora Kontea i hemičara Patrika Arnolda, u vezi sa grčkim atletičarima i trenerima“, rekao je advokat Nikos Kolias.

Bivši trener grčkih atletičara, Hristos Cekos, pod istragom je zbog sumnje da je trgovao ilegalnim supstancama. Grčki mediji naveli su da je Cekos dobijao doping sredstva od BALCO-vog hemičara Anrolda i da dokaz leži u imejl prepisci između njih dvojice.

Cekos je na sudu tvrdio kako Arnolda poznaje samo kao dobavljača za dodatke hrani i negirao da je od njega dobio ilegalne supstance.

Ipak, grčke sprintere čeka još pojavljivanja u sudnici. Kenterisu i Tanuovoj se trenutno sudi u Grčkoj zbog krivokletstva povodom tvrdnje da su doživeli misterioznu nesreću na motorciklu, nakon koje su proveli nekoliko dana u bolnici i nisu bili dostupni za anti-doping test.

Slučaj je već dva puta bio odlagan, a sledeće suđenje zakazano je za jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve