Španovićeva sjajna u Judžinu!

Srpska atletičarka Ivana Španović je na mitingu Dijamantske lige u Judžinu oborila nacionalni rekord i postavila najbolji svetski rezultat ove godine

MNIzvor: B92
Podeli

Ona je poboljšala je svoj lični rezultat za tri centimetra i tako postavila nove granice nacionalnog rekorda koji sada iznosi 6,88m.

Ovo je najbolji rezultat na svetu ove godine, tačno toliko bilo je dovoljno za pobedu kao i prvo mesto u sveukupnom poretku Dijamantske lige.

Najbolje skakačice sveta potrudile su se da svojim rezultatima obezbede maksimalan užitak ljubiteljima atletike. Takmičenje u Judžinu bilo je vrlo uzbudljivo i neizvestno do samog kraja, a veliku ulogu u tome imala je i naša Ivana.

Srpska rekorderka je imala odličnu seriju skokova: 6.77m, 6.75m, 6.62m. U četvrtoj seriji Ivana je napravila novi nacionalni rekordo 6.86m koji je u tom trenutku bio dovoljan za treće mesto. Zatim je usledio skok od 6.77m i taman kada samo pomisli da pobeda ide u ruke Darije Klišine koja je već imala zabeleženih 6.88m, Španovićeva daje sve od sebe u poslednjom pokušaju, preuzima vođstvo i pobeđuje sa novim nacionalnim rekordom i rezultatom 6,88m.

Odlična skakanja imale su sve atletičarke, čak 5 najboljih rezultata sezone, ali ni aktuelne svetske šampionke Britni Ris na otvorenom i Eloiz Lesuer iz dvorane, ni večita Ivanina rivalka Darija Klišina, nisu mogle da stanu na put najboljoj srpskoj atletičarki.

„Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting, posebno takmičenje i posebno draga pobeda. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji. Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret izjavila je Španovićeva.

Ivana Španović posle mitinga u Šangaju i Judžinu zauzima vodeću pozicija sa ukupno šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske Lige je očekuje u Oslu 11.juna 2014. Ovo je prvi put u istoriji naše zemlje da se ime jedne srpske atletičarke nalazi na samom vrhu svetskih rang lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.